Spikker Bevrijdingsfestival

Vrijdag 5 mei

Geniet in vrijheid van een heerlijke dag vol muziek en dans. Het Spikker Bevrijdingsfestival is GRATIS toegankelijk.

vrijdag 5 mei middag

13:30

- 17:00 uur

Sjiekitta
Raadhuisplein

14:30

- 15:00 uur

VIDA DANS STUDIO
Raadhuisplein

15:15

- 16:00 uur

Crash out & Elvis
Raadhuisplein

vrijdag 5 mei avond

Sjiekitta

vrijdag 5 mei middag
13:30 uur
Raadhuisplein
Rockabilly met een ‘bite’ en regelmatig een uitglijder naar iets lekkers! Sjiekkita speelt toegankelijke rock ‘n’ roll en hits uit alle tijden. Zowel vrouwelijke als mannelijke vocalen, en instrumentarium zoals het hoort: contrabas, gitaren, drums. Leuk om naar te kijken, te luisteren, dansen, springen en mee te zingen, kortom de ideale act voor iedereen! Sjiekkita staat voor het niet recht spelen, wat krom bedoeld is!

VIDA DANS STUDIO

vrijdag 5 mei middag
14:30 uur
Raadhuisplein
Vida Dans Studio verzorgt tussen 14.30 uur en 15.00 uur swingende dansvoorstellingen. Vida Studio’s biedt het stijldansen aan in cursussen voor jong en oud. Van Wals tot Jive geven zij les van beginner tot wedstrijddanser in leeftijdsgroepen of privé. Daarnaast organiseren zij extra dansavonden.

Crash out & Elvis

vrijdag 5 mei middag
15:15 uur
Raadhuisplein

Crash Out is opgericht op 3 mei 1988 en speelde de eerste noten in ‘De Lantaern’ in Oud Zevenaar. Sindsdien is er veel veranderd. Een breed scala aan muzikanten heeft de band versterkt en verlaten en door de jaren heen is het repertoire aangepast van Blues, Jazz en Rock naar meer rustiger werk, ballads en luisterliedjes. (Americana)Toch kunnen ze nog steeds ‘los’ gaan. Op 5 mei speelt de band covers van Elvis met de plaatselijke Elvis Presley! De band bestaat uit: Jan Bergmans (zang, percussie en gitaar) Wian Egberts (gitaar, zang) Karin Kasteel (zang en ukelele) Stephanie Foekens Knoop (zang en keyboard) Wim Bisselink (bas) en de Zevenaarse Elvis, André Ronda.  

John Not Lennon

vrijdag 5 mei avond
20:00 uur
Raadhuisplein

Zijn wieg stond in Nederland. Maar zijn hart ligt in Liverpool. Als zanger / gitarist van een Beatles tribute act gaf hij optredens in heel Europa. Hij deed een tournee langs diverse grote steden in de Filipijnen. En als straatmuzikant speelde hij op de pleinen van Londen, de boulevards van Cannes en de oude binnensteden van Bretagne. 

Nu speelt hij solo als John NotLennon, met akoestische gitaar en zang. In de rol—en outfit—van Beatle John Lennon neemt hij het publiek mee terug naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een snufje Buddy Holly, een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles.

EXILE – Rolling Stones Coverband

vrijdag 5 mei avond
21:00 uur
Raadhuisplein
Exile focust zich op de rauwe energie van The Rolling Stones uit de late jaren zestig en vroege jaren zeventig. Vooral omdat het deze periode in de rock-‘n-rollgeschiedenis was die de Stones onvergetelijk maakte. Exile (basis in Rotterdam), werd opgericht in de zomer van 2019 en had een snelle start met optredens door heel Nederland, het VK, Duitsland en België en zag de agenda door de Corona-crisis weer snel leeglopen. Exile is een groep professionele muzikanten die al jaren samenwerken en elkaar hebben leren kennen tijdens het giggen met Herman Brood, Gruppo Sportivo, Normaal e.a. Deze keer besloot deze groep Rock ’n roll-verslaafden weer samen te komen, simpelweg vanwege hun liefde voor muziek van de Stones, zónder te proberen om een imitatie te zijn maar juist om de vibe van de Stones op hun best te pakken. Een 2,5 uur durende show, overladen met hits maar de ‘hidden gems’ en album-tracks worden zéker niet geschuwd!    

Sponsors: