Spikker Bevrijdingsfestival

Zondag 5 mei

Geniet in vrijheid van een heerlijke dag vol muziek en dans. Het Spikker Bevrijdingsfestival is dankzij Spikker Specials uit Zevenaar GRATIS toegankelijk. Volg je ons al op Facebook? Hier vind je leuke wetenswaardigheden over Muziekstad Zevenaar, de artiesten en bands.

zondag 5 mei

13:30

- 17:00 uur

New Aces
Raadhuisplein

20:30

- 23:45 uur

Hot News
Raadhuisplein

New Aces

zondag 5 mei
13:30 uur
Raadhuisplein

Het Bevrijdingsfestival op 5 mei wordt geopend door de band New Aces. Deze band bestaat uit vijf leden; echte muzikanten in hart en nieren! Ze zijn veelal al sinds hun tienerjaren actief in de muziek. Ze hebben allen deel uitgemaakt van diverse bands en hebben zo al heel Nederland en omstreken kunnen voorzien van hun talenten. De huidige samenstelling van New Aces bestaat sinds 2021. Voorheen was de naam The Eastern Aces, maar na het overlijden van de zanger/leider Frans van de Brand Horninge, zijn de overige bandleden op zoek gegaan naar een zanger in het Indo circuit. Zo ontstond New Aces: een band waarvan alle leden van Indische afkomst zijn en hierdoor zeer bekend zijn met het speciale geluid van de Indische rock-roll en de poco poco of potjo potjo dans. Daarbuiten spelen The New Aces ook countrynummers en jaren ‘60 muziek. Kortom, een act van topkwaliteit met een geheel eigen sound. Een waardige opening van het festival seizoen van Muziekstad Zevenaar!

Hot News

zondag 5 mei
20:30 uur
Raadhuisplein

Hot News is terug in Zevenaar! Waar zij vorig jaar het Spikker Country & Western festival opende, staan zij dit jaar op het Raadhuisplein om het Spikker Bevrijdingsfestival af te sluiten.

Hot News heeft een lange historie achter zich. De muzikanten hebben een brede muziek ervaring en zijn actief geweest binnen diverse bands en muziekstijlen en zijn daardoor “oude rotten” in het vak. Hot News heeft een breed repertoire en kan daardoor vele gewenste muziekstijlen ten gehore brengen. Het repertoire bestaat o.a. uit Country en Western, Soul, Disco, Reggae, Indische- Molukse muziek en zelfs Nederlandstalige muziek. De presentatie is bij zangeres Shirley in goede handen.

Hot News zoekt graag de interactie met het publiek en maakt van elk optreden een waar feest! Het is dan ook geen verrassing dat zij spelen in zowel binnen- als buitenland. Op 5 mei zijn ze in onze eigen stad te vinden op het Raadhuisplein vanaf 20.30 uur.

 

Sponsors: