Spikker Country & Westernfestival

vr 4 - za 5 - zo 6 augustus

vrijdag 4 augustus

20:00

- 23:45 uur

Hot News
Vida Dansstudio

zaterdag 5 augustus

zondag 6 augustus

Hot News

vrijdag 4 augustus
20:00 uur
Vida Dansstudio

Voorheen stond de band bekend als ‘The Hot Jumpers” maar sinds 2005 is de naam veranderd in Hot News. Alle bandleden zijn van Indische komaf en opgegroeid met Countrymuziek. Vaste waarden in de band zijn Roy en Shirly van Eeckhout.

Roy van den Eeckhout (73 jaar) heeft in een in de Zaandstreek bekende band gespeeld The Sky Devils (zie google, YouTube en/of Spotify) Shirley van den Eeckhout-Salomon (59 jaar) heeft in 2001/2002 twee theatershows gedaan met de Western Experience band olv Bob de Jong, Country Music hall of Fame. Ook heeft zij opgetreden met de band Centenial in het Palazzo Theater georganiseerd door wijlen Jan van ‘t Kruis en met de band Friendship was de beste instrumentalist pedal steeler Henri Sihailatua tijdens de SCPO in Oss.

Country muziek is een passie van deze bandleden en zij kijken dan ook met enthousiasme uit naar deze dag.

De band Hot News bestaat uit: Charlie Elliot – gitaar/zang, Roy van den Eeckhout gitaar/zang, André Claasse – Bass/zang , Richard Andreas – Drums, Shirley van den Eeckhout-Salomon -zang


Seans Country duo

zaterdag 5 augustus
13:30 uur
Muldershof

Jim Beekman en Sonja Roubos vormen samen een zangduo onder de naam Saens Country duo. (ze komen uit de Zaanstreek ;-)

Beiden hebben ze de sporen verdient in de muziek. Jim speelt al 20 jaar bij de band Blackmail. En Sonja heeft ruim 20 jaar opgetreden onder naam Daily. Ook was zij een jaar zangeres bij Blackmail.

Tennessee Tavern

zaterdag 5 augustus
13:30 uur
Markt

Na jaren samen te hebben gespeeld in de band The Union Express ( zo’n 35 jaar geleden), kruisten de paden van Bert en Peter elkaar opnieuw. Zij vroegen zich af: “Is Nederland toe aan een nieuwe country band?”. Zij vonden van wel. Het werd een zoektocht naar muzikanten en zanger(es), die kunnen zorgen voor de juiste country touch en (harmony) zang. Behalve die lastige zoektocht kwam de wereld in de greep van Corona, waardoor alles vertraagd werd. In plaats van moedeloos te worden, werd steeds opnieuw de draad opgepakt en is het nu tijd om te laten horen waarvoor er al die tijd gerepeteerd is.

Met de paplepel………wie kent het niet? Alle muzikanten kwamen al vroeg in aanraking met diverse muziekstijlen en instrumenten. Zo zong er één muziek in voor Sesamstraat, speelden anderen regelmatig muziek met familie en werd er muziek gemaakt in de Jazz, Moluks/Indisch, Pop, Funk, Allround en natuurlijk Country. Lid van countrybands als Trend, Buckskin, Stampede en Change of Key zijn maar een paar voorbeelden. Onze steelgitarist is een begrip in Nederland, heeft vele awards mogen ontvangen en was onder andere jarenlang lid van de “Black Hills Country band”. Onze bandnaam is Tennessee Tavern. Tennessee staat voor  de country muziek en Tavern voor het gemoedelijke sfeertje, waar je onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de muziek en een (line)dansje.

Tennessee Tavern bestaat uit: Bert Ravenhorst – drums, Clay Paays – Basgitaar, Hans de Jong – Steelgitaar, James van den Broeke – Sologitaar / zang, Peter Vermeer – Slaggitaar / zanh, Frans Hilling – Zang, Maggie Wiese – Zang

Het wordt tijd dat u ons leert kennen!

Beehive

zaterdag 5 augustus
13:30 uur
Raadhuisplein

Beehive staat voor het spelen van Americana, Country, Rock and Roll, en Folk met passie en vol overgave. Met de specifieke instrumenten: Banjo, Steelgitaar, Mandoline, Ukelele, Mondharmonica, dobro, en verder aangevuld met de basis: Drums, basgitaar, elektrisch gitaar, slag western gitaar brengen deze “5 oude rotten in het vak”, country muziek tot leven.

De enorme veelzijdigheid maakt dat zij op elk evenement een passende set wegzetten, waarbij muzikaal wordt ingespeeld op het creëren van de juiste sfeer. Plezier hebben on stage en toch gedisciplineerd spelen? Zeker weten!! Deze band klopt overal en neemt je mee in de muziek!

Aart en Harriette nemen samen om beurten de leadzang voor hun rekening en deze staat bij beide als een huis. Of het nu Janis Joplin is die wordt vertolkt of Juice Newton door Harriette, of Alan Jackson en Bob Seeger door Aart. Het klopt, het swingt, het pakt je!

Meerstemmige zang (soms zelfs 4-stemmig en a-capella) typeert de Zuid-Hollandse band. Met de zuiverheid waarmee dit gebeurt laten ze hun vocale capaciteiten horen. Ab en Twan zorgen samen voor een stevige basis met hun drums en bas, en Bas is natuurlijk fenomenaal in zijn muzikaliteit. Deze instrumentalist speelt vandaag maar liefst 6 instrumenten en maakt de meest onmogelijke fingerlicks mogelijk in zijn ongeëvenaarde solo’s.

Kom ook de passie voelen voor Countrymuziek, de drive voor Americana, de gevoeligheid van de ballads, en de energie van Rock and Roll

Savannah

zaterdag 5 augustus
20:00 uur
Raadhuisplein

Countryband Stoney

zondag 6 augustus
13:30 uur
Markt

Stoney bestaat 8 jaar. Op 8 maart 2015 was het eerste optreden van Stoney in Apeldoorn. In deze 8 jaar, met uitzondering van de drie corona jaren, waren er landelijk o.a. optredens op winkelcentra, braderieën zoals het bekende Dedemsvaria in Dedemsvaart, bij linedance clubs en diverse country cafés. Ook waren zij meerdere keren te gast in Blijham in het Oude Wapen, van de, helaas te vroeg overleden, eigenaresse Fally Koning.

In 2019 is er een wijziging geweest in bezetting. Zangeres Janet stopte en werd vervangen door Annet. Johan verving drummer Arend en van een 6 mans formatie werd het de huidige 5 mans formatie.

In augustus 2016 was Stoney voor het eerst op het Spikkerfestival aanwezig. In 2017 mocht Stoney het Spikker festival op vrijdag openen. Dit jaar wordt het dus de derde keer dat Stoney in Zevenaar te gast is.

 Stoney bestaat uit ; zangeres Annet Jeths, zanger slaggitarist Leo Logher, basgitarist Okkes Ursepuny, sologitarist Eddy Koekerits en drummer Johan Maes. De ervaren muzikanten hebben een achtergrond vanuit diverse bandjes en muziekstromingen van Blues en Country tot Rock. Het repertoire bestaat, naast country, uit dansbare nummers van o.a. Rolling Stones, Elvis, Creedance, Mavericks en Smokey (Chris Norman ).

Connected

zondag 6 augustus
13:30 uur
Raadhuisplein

Countryband Connected is opgericht in december 2001 als 4-mans formatie. In 2002 zijn we gestart met de eerste optredens. Daarna volgden er meer, in zowel Nederland als België en Duitsland. We brengen countrymuziek die zeer geschikt is voor dansers, maar natuurlijk ook heerlijk voor luisteraars.

We zijn een echt familie-band: Wilfred is Claudia’s man, Melissa is Wilfred’s zus, Henk is Melissa’s en Wilfred’s vader

Claudia: lead zang / percussie

Melissa: zang / gitaar / viool / toetsen / blokfluit

Henk: zang / toetsen / accordeon / banjo / mondharmonica

Wilfred: drum

Al jaren hebben we onze eigen vaste geluidsman, Jan, die altijd zorgt voor een super geluid.

Website : www.countrybandconnected.com

We hopen dat we de mensen nog heel lang blij mogen maken met onze muziek.

Little Montana

zondag 6 augustus
13:30 uur
Raadhuisplein

LITTLE MONTANA is al sinds 2008 een bekende naam in de “country-scene”, met optredens door het hele land. Deze formatie bestaat uit drie enthousiaste muzikanten:Zangeres (Karin), zanger/gitarist (Mike) en toetsenist (Ricardo). Van thuis uit allemaal opgegroeid met countrymuziek. In 2015 en 2017 zijn ze genomineerd door de DCMA (Dutch Country Music Association) als “Trio van het Jaar”.

 LITTLE MONTANA brengt hun repertoire met een geheel “eigen sound”. Moderne, maar ook traditionele countrysongs, afgewisseld met een beetje tex-mex, wisselen elkaar af tijdens optredens. Zo brengen ze nummers van o.a. The Mavericks, Dwight Yoakam, Brooks & Dunn, Highway 101, Sunny Sweeney en Heather Myles.

Het begon allemaal in 1992 met countryband “Wagon Trail. In deze jaren was countrymuziek erg in opkomst in Nederland; overal kwamen line-dance-clubs, met enthousiaste mensen die graag op live-muziek wilden dansen. Er volgden vele optredens in zowel binnen- als buitenland.Vanaf 2000 werd de naam “Montana Blaze”. Ook met deze formatie (en eigen touringcar) trokken ze door heel het land om optredens te verzorgen. Jaren gingen voorbij en de vraag naar een ‘grote band’ werd minder. Er werd besloten om verder te gaan als trio. Dit werd “Little Montana”. Sinds 2021 is Mike de band komen versterken en daarmee is het een familieband geworden. Hoe leuk is het dat je zoon ook countrymuziek mooi vind en dat je samen muziek kan gaan maken !

Muziekstad Zevenaar organiseert elk jaar in augustus het Spikker Country Festival, dat altijd goed bezocht wordt. Wij hebben al diverse keren tijdens dit festival mogen optreden op plein Muldershof, wat we altijd erg gezellig vinden. Maar voor dit jaar zijn we gevraagd op het Raadhuisplein (hoofdpodium) en daar hebben we heel erg veel zin in! www.littlemontana.nl


The Dudes

zondag 6 augustus
13:30 uur
Muldershof

DE COUNTRY ROCK ‘N ROLL SENSATIE UIT HET OOSTEN

DIT MULTI-INSTRUMENTALE DUO HEEFT DE VOORLIEFDE VOOR OUDE HITS EN COUNTRY ROCK ‘N ROLL MUZIEK GECOMBINEERD TOT EEN VOLLEDIG KLINKENDE BAND!

The Dudes, twee multi-instrumentale cowboys uit de Achterhoek met een passie voor Country & Rock ‘n Roll. 

De muziek van The Dudes of Hengel kan ook wel beschreven worden als Prairie Muziek. Na het succes van ‘Stop That Chicken’ kregen de Dudes inspiratie voor meer liedjes die bepaalde aspecten van de cowboy levensstijl beschrijven. Naast de vele optredens werken ze aan meerdere liedjes en demo’s en willen ze deze samenbrengen tot een heus debuutalbum!

Tijdens optredens brengen The Dudes vergeten Western hits en Rock ‘n Roll klassiekers ten gehore en razen ze de Nederlandse prairie over, naar heide en verre. Gewapend met menig snaarinstrument, drums, eigen ontworpen muzikale werktuigen en een gesmeerde keel. Een passende soundtrack voor Country & Western gelegenheden. Gestoken in vintage kleding en een sfeervol aangekleed podium zorgt voor de ultieme Western sfeer. 

Kijk op www.dudesofhengel.nl voor meer informatie.

Sponsors: