Essilor Jazz & Blues festival

Zaterdag 27 en zondag 28 mei

Geniet van de heerlijke Jazz en Blues acts in het centrum van Zevenaar. Let Op! De Gospeldienst op zondagmorgen 28 mei vindt dit jaar plaats in de R.K. Kerk te Groessen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk en er zijn zitplaatsen aanwezig.

Zaterdag 27 mei

13:30

- 17:00 uur

Reemers & de Greef
Muldershof

13:30

- 17:00 uur

Charlstown jazz band
Raadhuisplein

13:30

- 17:00 uur

Stranger in town
Markt

20:00

- 21:30 uur

Little Steve en Toussaint
Raadhuisplein

22:00

- 23:45 uur

Harlem Lake
Raadhuisplein

Zondag 28 mei

Reemers & de Greef

Zaterdag 27 mei
13:30 uur
Muldershof

Joep de Greef en Frank Reemers, de twee frontmannen van de bluesbands MOJO HAND en Ramblin’ Dog konden het niet laten. Met hun passie voor Blues & Roots muziek zijn ze nu ook als duo-act te zien en beluisteren met intieme en ook swingende muziek.

Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende Blues vocalen brengen zij een divers repertoire dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijk swingende pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Aangevuld met interessante weetjes over deze muziekstijl.

Met hun jarenlange muzikale ervaring, ook opgedaan tijdens de diverse trips naar het zuiden van Amerika, spelen ze prachtige eigen composities en bewerkte Blues & Roots nummers en raken daarmee keer op keer het geïnteresseerde publiek.

In 2022 stonden ze zelfs in de finale van de Dutch Blues Challenge!

 

Joep de Greef            Zang, bluesharp, gitaar en percussie

Frank Reemers         Backing vocals, gitaar, percussie.

Charlstown jazz band

Zaterdag 27 mei
13:30 uur
Raadhuisplein

Stranger in town

Zaterdag 27 mei
13:30 uur
Markt

Stranger In Town begon in 2012 toen drie collega’s besloten om een bluesband te vormen. De posities van slaggitarist, toetsenist en basgitarist waren daarmee vervuld. Maar zonder een sologitarist en een drummer was de band natuurlijk niet compleet. Al snel waren ook deze posities vervuld en werd er met veel plezier en inzet geoefend op het repertoire. De zangpartijen werden verdeeld onder de vijf muzikanten, maar het duurde niet lang of de audities voor een zanger of zangeres stonden ingepland. Een goede energieke blueszanger versterkte de groep aanzienlijk.

 De eerste optredens kwamen na een periode stevig oefenen. Een gastoptreden van een saxofonist maakte duidelijk dat bluesmuziek niet alleen uit zang, gitaar, piano en orgel partijen hoeft te bestaan. Niet lang daarna werd de saxofoon een vast onderdeel van het geluid van de groep. Sinds kort heeft de band geen frontman, maar een frontwoman. Zij geeft de band een krachtige nieuwe dimensie.

 Het repertoire bestond in het begin voornamelijk uit klassiekers met standaard bluesschema’s, maar later werden de nummers gevarieerder met steeds meer eigen arrangementen en vooral veel eigen invulling door improvisatie. Ook zijn er invloeden van rock en soul in de nummers terug te vinden.

Little Steve en Toussaint

Zaterdag 27 mei
20:00 uur
Raadhuisplein

Zanger en award-winnend harmonicaspeler Thomas Toussaint en gitarist/zanger Steven ‘Little Steve’ van der Nat brengen een repertoire diepgeworteld in verschillende gebieden van de Verenigde Staten. De songs bestrijken de Delta gedurende de jaren ’30 tot de blues in Chicago en Detroit in de jaren ’80.

Verwacht een afwisselende show waar beiden mannen zingen en hun interpretaties van soms klassiek maar veelal onbekende parels ten gehore brengen. Ondersteund door vurig gitaarspel en een steady kickdrum, aangevuld met snerpend harmonicaspel.

Harlem Lake

Zaterdag 27 mei
22:00 uur
Raadhuisplein

Harlem Lake, winnaar van de European Blues Challenge 2022. Grootste kracht: live spelen.

Harlem Lake werd pas 4,5 jaar geleden opgericht, maar maakte al veel van de ergste bandnachtmerries mee: een band break-up en een regering die jarenlang alle concerten annuleerde vanwege de wereldwijde pandemie. Desondanks vonden ze een briljante nieuwe ritmesectie, gebruikten ze de vrije tijd om een album op te nemen en in 2022 werd hun doorzettingsvermogen en harde werk eindelijk beloond. Door het winnen van de European Blues Challenge verzekerden ze zich van een succesvolle festivalzomer.

Hun debuutplaat ‘A Fool’s Paradise vol.1 uit 2021 demonstreert de muzikale ontwikkeling en potentie van de band. Frans magazine Rock ’n Force schreef: ”Door middel van rock, blues en soul toont Harlem Lake ongelooflijke diepte en een gevoel van perfecte vloeibaarheid, allemaal geleid door de intense en krachtige stem van hun zangeres. Monumentaal.” Ze hebben in 2022 op meerdere internationale festivals gestaan en werken momenteel aan hun tweede studio-opname: ‘A Fool’s Paradise vol. 2′ die in juni 2023 wordt verwacht. www.harlemlake.com


Gospeldienst met Promise & Jay Jay Border

Zondag 28 mei
10:30 uur
Kerk Groessen

Traditiegetrouw starten we de festivalzondag met een swingende gospeldienst. Let op! Dit keer niet in de Andreaskerk maar in de RK Kerk in het centrum van Groessen.

JJ Border

Zondag 28 mei
13:30 uur
Eet-Lokaal

Opgericht door trombonist Jan (“Jay Jay”) Janssen in 1999 in de grensplaats (“Border”) Dinxperlo is dit enthousiaste orkest al meer dan 20 jaar een graag geziene gast in jazzclubs en op jazzfestivals in binnen en buitenland.

Jay Jay’s Border Jazzmen speelt traditionele jazz in Engelse stijl, maar maakt regelmatig uitstapjes naar blues- , country- en latin-muziek. Ook horen hits uit de jaren vijftig en zestig tot het uitgebreide repertoire. Zeer verrassend is de grote rol van de close harmony-zang waarmee een breder publiek dan alleen jazzliefhebbers wordt aangesproken.

Van Jay Jay’s Border Jazzmen zijn tot nu toe vier Cd’s verschenen.

Suger Mama

Zondag 28 mei
13:30 uur
Muldershof

OP FESTIVALS (OEROL, GIETHOORN EN VELE ANDERE) EN IN TALLOZE KROEGEN IN BINNEN EN BUITENLAND, OP RADIO EN TV HEEFT SUGAR MAMA HUN BLUES AND BOOGIE (MET EEN FLINKE SCHEUT ROCK’N ROLL EN COUNTRY) GESPEELD. ALS ECHTE LIVEBAND GEWEND AAN LANGE NACHTEN HEBBEN ZIJ VOLDOENDE COVERS ACHTER DE HAND, HUN WARE PASSIE LIGT ECHTER BIJ HET BEWERKEN VAN OUDE, VAAK AKOESTIESE NUMMERS EN EIGEN WERK.

MUZIEKKRANT OOR SCHREEF: EEN ECHTE LIVE BAND… ZIET KANS DE MEEST KALE GYMZAAL IN EEN GEZELLIG ZWETERIG HOL OM TE TOVEREN…., EN DONEGAL LIVE (IERLAND): THIS BAND PROVED THAT THE BLUES IN HOLLAND IS ALIVE AND KICKIN’….

www.sugarmama.nl

The Storyville Jassband

Zondag 28 mei
13:30 uur
Raadhuisplein

Vanaf het jaar 1959 is The Storyville Jassband uit Arnhem actief op jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele Jazz en New Orleans Revival overgoten met een Europees sausje. Zo zou je de speelstijl van The Storyville het beste kunnen omschrijven.

The Storyville Jassband heeft in de loop der jaren 11 CD’s uitgebracht waaronder 8 voor het bekende Timeless Label.

De bandleden hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend in de jazzwereld en vier van de zes musici zijn werkzaam als professioneel muzikant.

Wij zijn blij dat wij onze muziek mogen maken; muziek die echt swingt en gebracht wordt met een aanstekelijk enthousiasme. Graag verwelkomen wij u bij onze optredens. We keep Music alive!!

Huidige Bezetting: Michael Muller-Trompet/Bandmanagement, Eugène de Bruijn-Klarinet, Vincent Roerdink-Trombone, Tom Stuip-Banjo, Stef Geurts-Drums, Hein van Rooijen-Contrabas Hartelijke groet en “Keep Swinging!!”

The Storyville Jassband.

www.storyvillejassband.info

Ramblin Man

Zondag 28 mei
13:30 uur
Markt

Ramblin’ Men is een kwartet dat zich onderscheid met een repertoire van akoestische Rhythm & Blues covers en aanverwante muziekstijlen, maar ook eigen werk.

De bandleden zijn allen doorgewinterde muzikanten met ruime ervaring in de Blues- Pop- en Rock scene. Na decennia groot podiumwerk en flink elektrisch geweld was er behoefte aan een formatie die in kleinere settings mooie harmonieuze songs ten gehore kon brengen, gewoon lekker dicht bij het publiek in een gezellig intiem sfeertje. Veel gehoorde reacties zijn waardering voor het repertoire maar vooral de prettige bijkomstigheid dat de gasten zich tijdens onze optredens nog enigszins verstaanbaar kunnen maken, hetgeen uiteindelijk de muzikale beleving ten goede komt.

Ramblin’ Men bestaat uit;

Jan Reuvekamp – zang, gitaar

Dik Korving-zang, gitaar en slidegitaar

Ferdie Bisselink-bluesharp

Rino Geerdinck-zang, basgitaar

Sponsors: